Perquè invertir a Andorra?

40 anys d’experiència avalen la nostra trajectòria professional a Andorra

Perquè invertir a Andorra?

El cas del Principat d’Andorra és el d’un país sobirà amb una administració col·laboradora i que ofereix un entorn favorable a la llibertat d’inversió, amb un desplegament de normes homologades que atorguen seguretat jurídica als titulars d’aquestes inversions. En el legítim marc competitiu de països i jurisdiccions comparables a la d’Andorra, el nostre país reuneix significatius avantatges competitius que ens satisfaria poder presentar-li.

 

Avantatges d’invertir a Andorra

 

1. Marc fiscal atractiu

 

El Principat d’Andorra no és considerat com un paradís fiscal. Disposa d’un marc fiscal homologable en l’àmbit internacional, però alhora molt atractiu, amb un tipus de gravamen màxim del 10% per als impostos directes (Impost de societats, Impost sobre la Renda de les Persones Físiques i Impost sobre la Renda dels No Residents) i un tipus impositiu general de gravamen del 4,5% per als Impostos Indirectes (Impost General Indirecte, equivalent a l’IVA).

 

La inexistència d’impostos sobre el patrimoni ni sobre les successions i donacions i el fet de no practicar retencions sobre els dividends distribuïts per societats andorranes, converteixen a Andorra en un destí de primer nivell tant per a les persones jurídiques com per a les persones físiques.

 

Actualment té signats convenis de doble imposició amb deu països (Espanya, França, Portugal, Luxemburg, Liechtenstein, Malta, Unió dels Emirats Àrabs, Xipre, San Marino i Hongria) i està negociant acords amb Bèlgica i Països Baixos.

 

2. Qualitat de vida a Andorra

 

Un dels països més petits del món, en territori i població. Situat entre països membres de la UE, de la qual no forma part. Una democràcia parlamentària, amb un llarg període de pau i estabilitat política de més de 800 anys l’acrediten com un destí òptim per a realitzar inversions.

 

El PIB per càpita és un molt bon indicador del nivell de vida i en el cas d’Andorra, en el 2019 va ser de 36.334 euros, per la qual cosa es troba en la posició 26 dels 196 països del rànquing de PIB per càpita.

 

Andorra és membre de les Nacions Unides des de 1993 i actualment es troba en el procés de negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea.

 

3. Societat d’Andorra

 

Una societat cosmopolita on conviuen més de cent nacionalitats amb molt bona cohesió social i sense situacions d’aïllament i exclusió rellevants. Sense tot just criminalitat i amb unes polítiques d’immigració exhaustives fan d’Andorra un país segur per a fomentar la inversió estrangera. Amb 78.000 habitants, el 51,3% d’ells internacionals, la seva població és de les més longeves del món.

 

4. Educació a Andorra

 

Andorra té tres sistemes educatius (andorrà, espanyol i francès) que són d’alta qualitat i gratuïts, a més de tres centres educatius congregacionales també gratuïts i dues escoles privades angleses.

 

5. Sanitat a Andorra

 

La sanitat pública per als residents a Andorra és d’una excel·lent qualitat i permet a través de convenis internacionals beneficiar-se de l’assistència sanitària a l’estranger.

 

6. Conectivitat d’Andorra

 

Els aeroports i estacions de tren d’alta velocitat més pròxims es troben a La Seu d’Urgell (27 km), Barcelona (185 km), Tolosa (180 km) i Lleida (150 km).

 

Sobre l’aeroport de La Seu d’Urgell, des del 23 d’abril de 2020 la implementació d’una tecnologia d’aterratge GPS exclusiva permet als avions aterrar i enlairar en condicions de visibilitat desfavorables. Per tant, es poden establir vols comercials regulars. En aquest sentit, el Govern d’Andorra es troba actualment en negociacions amb diverses aerolínies per a portar vols regulars des de capitals europees. Els vols privats ja estan operatius.

 

7. Naturalesa

 

Amb al voltant de 300 dies de sol i sense tot just pol·lució, només un 3% del territori està construït. Multitud i gran varietat de fauna i flora han valgut el reconeixement d’alguns paratges del país com a reserva de la biosfera.

 

8. Energia i Internet

 

El 94,5% dels habitatges tenen connexió a internet mitjançant fibra òptica d’alta velocitat.

El cost de l’electricitat és el segon més econòmic d’Europa.

 

9. Economia a Andorra

 

Des de l’any 2015, el PIB d’Andorra ha crescut un 7,85%, amb un creixement mitjà en aquest període del 1,92% anual, sent el creixement de l’any 2019 d’un +2,02%.

 

Andorra té pràcticament plena ocupació. Les finances governamentals estan completament sanejades havent-hi superàvit pressupostari pràcticament tots els anys i amb un nivell de deute públic molt moderat.

 

Amb vuit milions de visitants a l’any, els principals sectors econòmics són el turisme i el comerç, la promoció immobiliària, la construcció i els serveis financers. En els últims anys s’està experimentant un procés de diversificació de l’economia andorrana i s’està apostant per nous sectors.

 

10. Sistema financer a Andorra

 

La moneda oficial d’Andorra és l’euro. L’òrgan de supervisió és l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) i des de la fi del secret bancari, les cinc entitats financeres nacionals compleixen estrictament amb totes les normatives internacionals de compliance i anti blanqueig, són plenament transparents i compten amb una solvència contrastada.

 

11. Inversió estrangera en Andorra

 

L’any 2012 es va aprovar la Llei d’inversió estrangera que prèvia autorització del Govern, permet la constitució de societats amb un 100% del capital estranger.

 

L’any 2019 es van sol·licitar inversions per un valor de 337 milions d’euros de les quals gairebé 277 milions d’euros finalment es van formalitzar davant Notario.

 

Aquest volum d’inversió formalitzada multiplica per més de deu vegades els valors registrats en 2013 i significa un increment d’un 82% respecte a l’any 2018.

 

Webs d’interès d’Andorra:

 

iglesia andorra
Gaudit Auditoria i Consultoria a Andorra

Com el podem ajudar?

Ens encarregarem d’efectuar tots els tràmits necessaris relacionats amb la seva implantació a Andorra:

Creació de la seva empresa

Efectuem tots els treballs necessaris per a la constitució de la seva societat o comerç, encarregant-nos de tots els tràmits.

Obtenció de la residència activa

Tant per a treballadors per compte propi o que treballen per a tercers, l’ajudem en tot el procés per a l’obtenció del seu permís de residència.

Obtenció de la residència passiva

Realitzem tots els tràmits necessaris per a l’obtenció de la seva residència passiva. Una gran oportunitat per a establir-se i viure a Andorra per a aquelles persones que gestionen patrimoni i inversions pròpies, són professionals amb projecció o per raons d’interès científic, cultural i esportiu.

Assessorament per a l'obtenció de la residència fiscal

Oferim assessorament global en la seva decisió de canviar la seva residència fiscal a Andorra, acompanyant-li en tot el procés de tramitació de l’autorització de residència.

Contacti amb nosaltres

Els nostres clients sempre ens troben. No sols som professionals qualificats i experimentats, sinó que som pròxims, accessibles i sensibles amb la voluntat d’aportar la millor solució. Som honestos i íntegres.

El client, el seu interès i la seva satisfacció sempre estan en l’eix de la nostra activitat.

Si aquesta pensant a invertir a Andorra i té alguna consulta, no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres i l’assessorarem en el que necessiti.

    Este group es solo para recuperar la variable currentUrl

    Mitjà de contacte preferent *    Servei d'interès    Comentaris