Impostos a Andorra

40 anys d’experiència avalen la nostra trajectòria professional a Andorra

Impostos a Andorra

 

Andorra disposa d’un marc fiscal homologable en l’àmbit internacional, però alhora molt atractiu que li converteixen en un destí de primer nivell tant per a les persones jurídiques com per a les persones físiques. Si aquesta pensant a invertir a Andorra ha de conèixer com funciona la fiscalitat a Andorra. Els principals imposats que haurà de pagar els detallem a continuació.

 

 

1. Impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF a Andorra)

 

Implantat l’any 2015, grava les rendes mundials obtingudes per les persones físiques que siguin residents fiscals a Andorra.

 

El tipus impositiu d’aquest impost és dels més baixos d’Europa, sent el tipus màxim del 10%. Els trams de IRPF a Andorra, són els següents:

 • 0% fins a 24.000 euros.
 • 5% entre 24.000€ i 40.000 euros.
 • 10% a partir de 40.000 euros.

 

Per al cas de matrimonis, en el cas que un dels membres no obtingui rendes, el membre que els obtingui quedarà exempt fins als 40.000 euros.

 

Així mateix, existeixen diverses deduccions a aplicar, una exempció sobre els primers 3.000€ en concepte de rendiments d’inversions i no es practiquen retencions sobre els dividends distribuïts per societats andorranes.

 

 

2. Impost General Indirecte (IGI), (IVA a Andorra)

 

Seria l’equivalent a l’IVA espanyol. El tipus impositiu general de gravamen és del 4,5%, sent el tipus reduït de l’1% que aplica a aliments i aigua per a consum humà o animal, els llibres, diaris i revistes.

 

 

3. Impost de societats a Andorra (IS)

 

Implantat l’any 2012 aquest impost grava les rendes mundials obtingudes per les persones jurídiques que siguin residents fiscals a Andorra.

 

Es considera resident fiscal a tota persona jurídica que compleixi algun dels següents requisits:

 • Que s’hagin constituït conforme a les lleis d’Andorra.
 • Que tinguin el seu domicili fiscal a Andorra.
 • Que tinguin la seva seu de direcció efectiva a Andorra, quan radiquin o exerceixin la direcció general i el control de la producció del conjunt de les seves activitats o negocis des del país.

 

L’impost de societats d’Andorra és molt competitiu en comparació amb altres països, sent el seu tipus impositiu del 10%, podent-se reduir fins a un 2% per a determinades tipologies d’empresa. Les SICAV estan exemptes d’aquest impost.

 

 

4. Altres Impostos a Andorra

 

A Andorra no són aplicable alguns impostos que tradicionalment són presents en jurisdiccions del nostre entorn com són els següents:

 • Impostos sobre el patrimoni.
 • Impostos sobre les donacions.
 • Impost sobre herències/successions.

 

 

5. Webs d’interès d’Andorra:

 

bancos andorra gaudit

6. Preguntes freqüents sobre els Impostos a Andorra

Quins impostos es paguen a Andorra?

Els principals imposats que haurà de pagar a Andorra són els següents:
• Impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF a Andorra)
• Impost General Indirecte (IGI), (IVA a Andorra)
• Impost de societats a Andorra (IS)

Quant es paga d'impostos a Andorra?

La pressió fiscal d'Andorra és la segona més baixa de la zona Euro, situada en un 25% amb només un país per davant seu, Irlanda.
La pressió fiscal Inclou els impostos directes i indirectes i les cotitzacions socials que paguen els particulars i les empreses.

Quant és l'IRPF a Andorra?

Els trams de l'IRPF a Andorra, són els següents:
• 0% fins a 24.000 euros.
• 5% entre 24.000 euros i 40.000 euros.
• 10% a partir de 40.000 euros.

Quant és l'IVA a Andorra?

El tipus impositiu general de gravamen de l'IVA és del 4,5%, sent el tipus reduït de l'1% que aplica a aliments i aigua per a consum humà o animal, els llibres, diaris i revistes.
A l'IVA a Andorra se'l coneix com IGI (Impost General Indirecte).

preguntas frecuentes
Gaudit Auditoria i Consultoria a Andorra

Com el podem ajudar?

Ens encarregarem d’efectuar tots els tràmits necessaris relacionats amb la seva implantació a Andorra:

Creació de la seva empresa

Efectuem tots els treballs necessaris per a la constitució de la seva societat o comerç, encarregant-nos de tots els tràmits.

Obtenció de la residència activa

Tant per a treballadors per compte propi o que treballen per a tercers, l’ajudem en tot el procés per a l’obtenció del seu permís de residència.

Obtenció de la residència passiva

Realitzem tots els tràmits necessaris per a l’obtenció de la seva residència passiva. Una gran oportunitat per a establir-se i viure a Andorra per a aquelles persones que gestionen patrimoni i inversions pròpies, són professionals amb projecció o per raons d’interès científic, cultural i esportiu.

Assessorament per a l'obtenció de la residència fiscal

Oferim assessorament global en la seva decisió de canviar la seva residència fiscal a Andorra, acompanyant-li en tot el procés de tramitació de l’autorització de residència.

Contacti amb nosaltres

Els nostres clients sempre ens troben. No sols som professionals qualificats i experimentats, sinó que som pròxims, accessibles i sensibles amb la voluntat d’aportar la millor solució. Som honestos i íntegres.

El client, el seu interès i la seva satisfacció sempre estan en l’eix de la nostra activitat.

Si està pensant a invertir a Andorra i té alguna consulta, no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres i l’assessorarem en el que necessiti.

  Este group es solo para recuperar la variable currentUrl

  Mitjà de contacte preferent *  Servei d'interès  Comentaris