Bancs a Andorra

40 anys d’experiència avalen la nostra trajectòria professional a Andorra

Bancs a Andorra

 

El sector financer i el sector bancari són elements essencials a l’hora de decidir-se per invertir en un país i traslladar-se a residir a aquest. En el cas d’Andorra el sector financer és un dels principals pilars de l’activitat econòmica andorrana i està constituït per cinc grups bancaris que compten amb més de 85 anys d’experiència. Si aquesta pensant a invertir a Andorra ha de conèixer quals són els Bancs d’Andorra.

 

Les seves principals àrees de negoci són la banca comercial, la banca privada i la gestió d’actius i les assegurances. Així mateix, compta amb una entitat de crèdit especialitzat, vuit entitats financeres de gestió d’organismes d’inversió, quatre entitats financeres de gestió de patrimonis i trenta-quatre companyies d’assegurances, divuit de les quals són sucursals, de companyies de segurs estrangeres autoritzades per a operar al Principat. Totes les activitats desenvolupades són regulades i supervisades per l’Autoritat Financera Andorrana.

 

Tradicionalment la banca offshore havia estat de gran importància per a les entitats bancàries andorranes, però des de la obertura econòmica i l’entrada en vigor els diversos tractats d’intercanvi d’informació Andorra ja no és considerada com un paradís fiscal i no existeix el secret bancari. La normativa bancària andorrana ha evolucionat amb pas ferm cap a la transparència.

 

Els bancs a Andorra que estan actualment disponibles són:

 

 • Andbank – Fruit de la fusió, a l’agost del 2001, entre Banc Agrícol i Comercial d’Andorra, SA i Banca Reig, SA.
 • Banc Sabadell d’Andorra – Entitat constituïda al juny de 2000 i filial de l’espanyola Banc Sabadell.
 • Credit Andorrà – Constituït en 1949, va adquirir el 100% de CaixaBank, SA el 31 de juliol de 2005.
 • Morabanc – Constituït l’any 1958 sota el nom de Banca Coma, l’any 1970 va passar a dir-se Banc Internacional d’Andorra, SA. Al novembre de 2011 va adoptar la seva actual denominació.
 • Vallbanc (anteriorment BPA) – Constituït en 2015 i adquirit per J. C. Flowers en 2016, s’especialitza en la gestió de patrimoni holística dels seus clients.

 

Les cinc entitats bancàries d’Andorra disposen d’agències i de caixers automàtics distribuïts per tot el territori. De manera general, aquestes agències estan obertes al públic de dilluns a divendres, de 9h a 17h, sense interrupcions, romanent tancades durant el cap de setmana.

 

Pot obrir un compte a Andorra un particular resident o no resident o empresa. La normativa i la legislació a complir pels bancs andorrans ha augmentat substancialment en els últims anys. Cal complir amb les normes de prevenció de blanqueig de capitals o rentada de diners, així com amb el protocol de la FATCA i determinar l’origen dels fons aportats.

 

Webs d’interès d’Andorra:

 

bancos andorra gaudit

Preguntes freqüents sobre els bancs d’Andorra

Com obrir un compte bancari a Andorra per a no residents?

Els bancs a Andorra permeten obrir un compte bancari fins i tot si no ets resident. Els documents sol·licitats poden variar una mica d'un banc a un altre, però per norma general se't requerirà el teu document d'identitat i/o passaport i una prova de residència (document legal en el qual figuri el teu nom complet i el teu domicili)

Quins són els principals bancs d'Andorra?

Actualment Andorra té 5 entitats bancàries: Andbank, Banc Sabadell d’Andorra, Credit Andorrà, Morabanc, Vallbanc (anteriorment BPA). No obstant això, MoraBanc ha arribat a un acord amb Banc Sabadell per a la compra de la totalitat de la participació de Banc Sabadell en Banc Sabadell d’Andorra, S.A. La formalització de l'operació està condicionada a l'autorització prèvia de l'Autoritat Financera Andorrana (AFA) i, una vegada obtinguda, previsiblement a la tardor, MoraBanc farà extensiva l'oferta de compra a la resta d'accionistes en els mateixos termes econòmics acordats amb Banc Sabadell.

 

Conegui oportunitats i avantatges d’invertir a Andorra

 

Tot el que ha de conèixer per a crear una empresa a Andorra

preguntas frecuentes
Gaudit Auditoria i Consultoria a Andorra

Com el podem ajudar?

Ens encarregarem d’efectuar tots els tràmits necessaris relacionats amb la seva implantació a Andorra:

Creación de su empresa

Efectuem tots els treballs necessaris per a la constitució de la seva societat o comerç, encarregant-nos de tots els tràmits.

Obtención de la residencia activa

Tant per a treballadors per compte propi o que treballen per a tercers, l’ajudem en tot el procés per a l’obtenció del seu permís de residència.

Obtención de la residencia pasiva

Realitzem tots els tràmits necessaris per a l’obtenció de la seva residència passiva. Una gran oportunitat per a establir-se i viure a Andorra per a aquelles persones que gestionen patrimoni i inversions pròpies, són professionals amb projecció o per raons d’interès científic, cultural i esportiu.

Asesoramiento para la obtención de la residencia fiscal

Oferim assessorament global en la seva decisió de canviar la seva residència fiscal a Andorra, acompanyant-li en tot el procés de tramitació de l’autorització de residència.

Contacti amb nosaltres

Els nostres clients sempre ens troben. No sols som professionals qualificats i experimentats, sinó que som pròxims, accessibles i sensibles amb la voluntat d’aportar la millor solució. Som honestos i íntegres.

El client, el seu interès i la seva satisfacció sempre estan en l’eix de la nostra activitat.

Si està pensant a invertir a Andorra i té alguna consulta, no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres i l’assessorarem en el que necessiti.

  Este group es solo para recuperar la variable currentUrl

  Mitjà de contacte preferent *  Servei d'interès  Comentaris