Signat el conveni per eliminar la doble imposició amb Hongria

El passat divendres 8 d’octubre, en el marc de la visita oficial del ministre d’Afers Exteriors i Comerç d’Hongria, Péter Szijjártó al Principat, ha signat juntament amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, un Conveni per evitar la doble imposició en matèria d’impostos sobre la renda i el patrimoni i per prevenir l’evasió i elusió fiscal (CDI) que s’estava negociant des del 2018.

Aquest és el 10è conveni, que s’afegeix als nou negociats anteriorment amb Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugal, Xipre, Emirats Àrabs Units i San Marino que ja estan en vigor. Actualment s’estan negociant els acords amb Bèlgica i els Països Baixos.

La signatura d’aquests convenis faciliten el procés d’obertura i diversificació econòmica del Principat d’Andorra, les inversions estrangeres i afavoreixen la competitivitat de les empreses del país a l’exterior. També serveixen per confirmar l’homogeneïtzació del sistema fiscal amb els estàndards internacionals.

Així mateix, en el marc de la trobada el ministre d’Afers Exteriors hongarès ha donat el seu suport perquè Andorra pugui mantenir les seves especificitats en l’acord d’associació que s’està negociant amb la Unió Europea: “Recolzem absolutament que les identitats nacionals dels membres associats siguin respectades, ja que això enriqueix a la UE”.