Aprovat el concurs per adjudicar una línia aèria regular amb Madrid

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va anunciar que s’han aprovat les bases del concurs per adjudicar una línia regular de vols entre l’aeroport de La Seu i Madrid a partir del desembre de 2021 i durant tot el 2022. La licitació es fa per la via d’urgència amb l’objectiu de poder iniciar l’operativa amb l’inici de la temporada d’hivern i la intenció és que es pugui donar a conèixer el guanyador el 6 d’octubre. El termini per presentar ofertes acaba el 30 de setembre.

Al concurs es valorarà la capacitat de connectar amb altres companyies aèries a altres destinacions, la capacitat de màrqueting i distribució comercial, la grandària de la flota i la capacitat de resposta a interrupcions operatives no programades.

El Govern considera que l’aportació màxima per cobrir el possible dèficit d’explotació a l’empresa adjudicatària seria de 650.000 euros, en el cas que l’ocupació sigui molt baixa. Una xifra que disminuirà en funció dels bitllets venuts i els preus de venda.

La guanyadora de la licitació haurà de garantir dos vols d’anada i dos de tornada (divendres i diumenge) cada setmana durant tot l’any 2022. Inicialment els vols hauran de ser de dia, ja que l’aeroport no disposa encara de les balises per poder acollir vols nocturns, però s’espera que a inicis de 2022 ja estigui enllestit.

L’estimació de preu per un bitllet d’anada i tornada a la capital espanyola es podria situar entre els 150 i els 180 euros, encara que aquest dependrà de l’ocupació i de factors operatius.

Govern ja ha avançat que si la línia de Madrid funciona, les següents destinacions prioritàries són París i Lisboa.